theros2



pdf 1Δημοσίευση Τόμου Πρακτικών

Ενημερώνουμε, ότι έχει δημοσιευτεί o Τόμος Πρακτικών του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεολόγων στην επιλογή Εντυπα του κεντρικού μενού. Μπορείτε να την κατεβάσετε εναλλακτικά από το εικονίδιο link.

 

 




training Ηλεκτρονική Φόρμα Παρακολούθησης εισηγήσεων του Συνεδρίου

Σας πληροφορούμε, ότι έχετε την δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής Παρακολούθησης στις εισηγήσεις του Συνεδρίου στην επιλογή Συμμετοχή Παρακολούθηση  του κεντρικού μενού. Μπορείτε να μεταβείτε εναλλακτικά από το διπλανό εικονίδιο link.

 

 



pdf icon2Πρόγραμμα Συνεδρίου

Ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου "Προκλήσεις καιι προοπτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο". Μπορείτε να το κατεβάσετε εναλλακτικά από το εικονίδιο link.

 

  



pdf 1Δημοσίευση Τόμου Περιλήψεων

Ενημερώνουμε, ότι έχει δημοσιευτεί o Τόμος Περιλήψεων του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεολόγων στην επιλογή Εντυπα του κεντρικού μενού. Μπορείτε να την κατεβάσετε εναλλακτικά από το εικονίδιο link.

 

 


Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προγραμματίζουν τη διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεολόγων εκπαιδευτικών με Διεθνή Συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη, στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018 με γενικό θέμα:

«Προκλήσεις και προοπτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο»

 

Απευθύνεται σε:

Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε επιστήμονες των ΑΕΙ, ΑTΕΙ, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, σε ερευνητές και ερευνήτριες, σε εκπροσώπους κυβερνητικών και μη φορέων.

Η παρουσίαση από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και άλλους/ες ερευνητές και ερευνήτριες, μελετών και νέων προσεγγίσεων για το μάθημα των Θρησκευτικών, η κατάδειξη της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε θέματα εφαρμογής διδακτικών πρακτικών και εναλλακτικών προσεγγίσεων, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων από εκπαιδευτικούς της τάξης, ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το περιεχόμενο των εισηγήσεων θα πρέπει να είναι σχετικό με τους παρακάτω άξονες:

  • Εκπαιδευτικές Πολιτικές και Προγράμματα Σπουδών της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης
  • Διαπολιτισμικές και διαθρησκειακές διδακτικές προσεγγίσεις
  • Πρακτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στη σχολική τάξη (καλές διδακτικές πρακτικές, χρήσης Τ.Π.Ε., βιωματικές προσεγγίσεις)
  • Θεωρητικές Προσεγγίσεις